Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ (1)

                                                                                                             Σέρρες, 15-12-2009.

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΕΡΡΩΝ.




Η νέα χωροταξική οργάνωση της περιοχής που καλύπτει το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, βάσει της προτεινόμενης μελέτης, καταδεικνύει  το σύνολο των αναπτυξιακών προοπτικών κάθε ενότητας, όπως προβλέπεται στη μελέτη. Χρήσεις γης, αναπτυξιακές δυνατότητες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των περιοχών περιλαμβάνονται στο νέο ρυθμιστικό που αποτελεί τη σημαντικότερη  αναπτυξιακή μελέτη και προσπάθεια οργάνωσης του χώρου της Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε από το 1985 και μετά..
Το επικαιροποιημένο ρυθμιστικό σχέδιο που είναι διευρυμένο περιλαμβάνει εκτός από το πολεοδομικό συγκρότημα  Θεσσαλονίκης  και τους Νομούς  Χαλκιδικής , Πιερίας, και Ημαθίας.
Για άλλη μια φορά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών είναι απούσα. Αυτή που σε καθημερινή βάση κόπτεται δήθεν για την ανάπτυξη του Νομού.
Εύλογα λοιπόν διερωτάται κανείς.
Δεν πήρε ΄΄χαμπάρι΄΄  η Ν.Α. Σερρών ότι εκπονείται η σημαντικότερη μελέτη για την περιοχή  μας  μετά το 1985; 
Γιατί δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία  ώστε ο Νομός Σερρών να υπαχθεί στην μεγάλη προσπάθεια οργάνωσης του χώρου της Κεντρικής Μακεδονίας;
Η παρούσα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Νομάρχης είναι υπόλογοι για την αδράνεια και την αδιαφορία που επιδεικνύουν στην πράξη.
Αυτή η ΄΄πολιτική αφασία΄΄ κοστίζει πολλά στο Νομό μας.





                                                                                       Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος



       Μπασδάνης Αθανάσιος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου